عیب یابی پمپ سیرکولاتور و روش های تعمیر پمپ های سیرکوله

عیب یابی و تعمیر پمپ سیرکولاتور

معرفی به دوستان اشتراک گذاری

عیب یابی پمپ سیرکولاتور و روش های تعمیر پارگی کوپلینگ، پروانه، الکتروموتور، نشتی آب از حوزینگ، واسطه و سیل مکانیکی و خازن پمپ سیرکوله

عیب یابی و تعمیر پمپ سیرکولاتور

عمده ترین عیوبی که در رابطه با پمپ سیرکولاتور مطرح است عبارتند از :

  • پارگی کوپلینگ

  • شکستگی پروانه

  • فرسودگی واسطه

  • سوختگی الکتروموتور

  • نشتی آب از سیل

  • نشتی آب از حوزینگ

  • سروصدای زیاد 

  • سوختن خازن

تعمیر پارگی کوپلینگ پمپ سیرکولاتور

تعمیر پارگی کوپلینگ پمپ سیرکولاتور

کوپلینگ در واقع واسطه بین الکتروموتور و پمپ است. شفت الکتروموتور و پمپ به واسطه کوپلینگ به یکدیگر متصل می شوند.

جهت رفع ایراد کوپلینگ ابتدا باید الکتروموتور از واسطه جدا شود و به وسیله ی یک آچار آلن دو طرف کوپلینگ را از روی شفت موتور و شفت پمپ باز کرد. سپس به نصب کوپلینگ جدید و اتصال موتور به واسطه اقدام کرد.

زمانی که کوپلینگ پمپ، واسطه بین موتور و پمپ را قطع میکند، شفت موتور بصورت هرز می چرخد و پمپ را به حرکت در نمی آورد.

در بسیاری از پمپ های جدید واسطه و کوپلینگ به جهت استهلاک بالا حذف شده است و موتور مستقیمی به شفت پمپ متصل است.

تعمیر پروانه پمپ سیرکولاتور

تعمیر پروانه پمپ سیرکولاتور

زمانیکه پروانه پمپ سیرکولاتور در حوزینگ خرد می شود پمپ و موتور در حال کار هستند اما سیرکولاسیون انجام نمی شود. در این حالت باید پمپ از حوزینگ جدا شود تا به پروانه پمپ دسترسی داشته باشید. شکستگی پروانه گاها دلیل سوختن الکتروموتور و خرابی واسطه و از بین رفتن کوپلینگ هم می شود.

شکستگی پروانه پمپ سیرکوله از جمله ایرادات است که به ندرت رخ می دهد و تعمیرکار با تجربه می تواند آن را تشخیص دهد چون در ظاهر همه چیز سالم است.

تعمیر واسطه پمپ سیرکولاسیون ممکن است بدلیل فرسودگی و یا عدم روغن کاری و یا رسوب گیری دچار مشکل شود. در هر صورت به دلیل اینکه واسطه پمپ قیمت کمتری نسبت به پم کامل و موتور دستگاه دارد معمولا تعمیر نمی شود و یکباره تعویض می گردد.

واسطه پمپ دارای کوپلینگ، پروانه، بدنه، واسطه و سیل مکانیکی است.

سوختگی الکتروموتور پمپ سیرکوله

سوختگی الکتروموتور پمپ سیرکوله به دلیل جامپ کردن پمپ و یا نوسانات برقی اتفاق می افتد. از دلایل جامپ کردن پمپ و موتور می توان به شکستگی پروانه، قفل کردن کوپلینگ و یا جامپ کردن واسطه و عدم روغن کاری اشاره کرد.

نوسانات برقی و دوفاز شدن در پمپ های سه فاز در صورتی که تابلو برق دارای کنترل فاز نباشد سبب آسیب به الکتروموتور پمپ می گردد.

ریزش آب روی پمپ و احتمال اتصال بین فاز ها سبب آسیب الکتروموتور می گردد.

برای تعویض الکتروموتور نیاز به باز کردن پمپ و واسطه نیست و فقط کافیست الکتروموتور را از بدنه واسطه جدا نموده و تعویض کرد.

الکتروموتور در هر وضعیتی امکان تعمیرات را هم دارد بصورتی که می توان سیم پیچی ها و یا بلبرینگ ها و یا بدنه الکتروموتور را تعویض نمود.

رفع مورد نشتی آب از واسطه و سیل مکانیکی

سیل مکانیکی قطعه ای سرامیکی است که با فشار فنر عملیات آب بندی را انجام می دهد، سیل مکانیکی دور شفت جهت جلوگیری خروج آب از محل شفت نصب می شود.

برای تعویض سیل مکانیکی واسطه باید باز شود و پروانه خارج شود تا بتوان سیل مکانیکی را تعویض نمود.

رفع مشکل نشتی آب از حوزینگ پمپ سیرکولاتور

نشتی آب از حوزینگ پمپ سیرکوله که گاها اتفاق می افتد که به دلیل مشکلاتی که پمپ در تولید و ریخته گری داشته استف حوزینگ پمپ دچار نشتی و سوراخ شدگی شود که در این صورت قطعا باید حوزینگ پمپ تعویض شود.

در صورت بروز نشتی از بین حوزینگ و واسطه می توان با تمیزکاری محل اتصال و واشر بندی متصل آبریزش را رفع کرد.

سرو صدای زیاد پمپ سیرکوله

سرو صدای پمپ سیرکولاتور به دلیل خشکی واسطه و عدم روغن کاری و بروز ایراد در بلبرینگ های موتور و کوپلینگ و احتمالا ایراد در پروانه باشد.

برای رفع صدای پمپ ابتدا باید محل صدا مشخص باشد و به رفع همان مورد پرداخت. در صورت تعویض یکی از بلبرینگ ها حتما بلبرینگ دیگر را هم تعویض نمایید.

سوختن خازن پمپ سیرکولاتور

خازن که در پمپ های تکفاز وجود دارد به دلیل عواملی چون تمام شدن عمر مفید خازن، گرای بیش از حد و اضافه بار الکتریکی می تواند سبب بروز ایراد در خازن شود.

در الکتروموتور های تکفاز قبل از هر اقدامی از سلامت خازن اطمینان حاصل کنید.

نظرات

Captcha