آخرین بروزرسانی : شنبه 1399/11/04 ساعت 10:53
هیتر heater
هیتر ها یا همان دستگاههای گرمازا، تجهیزاتی هستند که جهت گرمکردن فضاهای فاقد سیستمهای مرکزی گرمایش و یا درصورت عملکرد ناصحیح و مناسبنبودن سیستم گرمایش مرکزی بهکار میروند.
هیترها به چند نوع برقی، گازی، نفتی گازوئیلی تقسیمبندی میشوند. از هیترها در خشککنها و کارگاههای ساختمانی، واحدهای مسکونی و اداری، بانکها، سالنهای، کارخانه ها و... نیز استفاده میگردد.
هیترها از نظر نوع انتقال انرژی گرمایشی به سه دسته تقسیم می شوند:
-
هیتر تابشی
-
هیترهای جریان همرفتی
-
هیتر فن دار
هیتر گازی
هیتر گازی به سه نوع تابشی ، فندار و همرفتی تقسیمبندی میشود.
-
هیتر گازی تابشی به انواع گرماتابهای سقفی، دیواری هیتر سرامیکی و هیتر ایستگاهی تقسیم میشوند.
-
هیتر گازی فندار به انواع هیتر گازی کابینتی و هیتر گازی ایستاده- جت هیترها اطلاق میگردد.
-
هیتر گازی بدون فن همرفتی به انواع بخاریهای زمینی گفته میشود.
هیتر گرماتاب
دستگاهی است که دارای لولههای فولادی قطور و صفحات استیل جهت بازتاب حرارت میباشند. مشعل نصب شده روی دستگاه حرارت را به داخل لوله گرماتاب هدایت ، جدار خارجی لولهرا گرم کرده و حرارت بهصورت تشعشعی در بازتاب صفحات استیل به محیط منتقل میگردد.
هیتر سرامیکی تابشی
با هدایت شعله برروی المانهای سرامیکی سبب گرمشدن آنها و انتقال حرارت از طریق تشعشع میگردد.
هیتر ایستگاهی
به هیترهایی گفتهمیشود که بهصورت ایستاده و با ارتفاع حدود 2 متر برای گرمکردن فضاهای باز مورد استفاده قرار میگیرند. هیتر ایستگاهی میتواند از نوع برقی نیز باشد.شعاع گرمایش محدودی دارد و به صورت ۳۶۰ درجه و موضعی اطراف را گرم میکند.
هیتر گازی فندار کابینتی
جهت بهکارگیری در بانکها، رستورانها، ویلاها، کارگاههای صنعتی و... استفاده میشود و از پرکاربردترین هیترهای گازی است که دارای مشعل اتمسفریک و صفحات هدایت محصولات احتراقبه دودکش میباشد. فن دستگاه هوا را برروی صفحات دمیده و پس از گرمشدن به محیط منتقل میکند.
هیتر گازی فندار کابینتی یا یونیت هیتر گازی باید برروی پایه مخصوص با ارتفاع مناسب نصب گردد تا کارایی لازم را داشته باشد.
قابلیت های هیتر کابینتی
هیتر کابینتی قابلیت نصب در داخل محیط را دارد و برای گرمایش فضاهایی از ۱۰۰ تا ۹۰۰ متر مکعب استفاده می شود.
هیتر های کابینتی با استفاده از گاز مایع عمل میکند و قابلیت گردش هوا در محیط را دارند.
از قابلیتهای هیتر کابینتی میتوان به گستره کاربری آن در فضاهای مختلف اشاره کرد سوله های ورزشی، تالارها، هیئت ها، مساجد، بانک ها، کارخانجات، انبارها و …
از دیگر قابلیت های این نوع از هیتر می توان به راندمان آنها اشاره کرد که به نسبت دیگر هیترها بالاتر و حدود ۸۰ درصد است همچنین این نوع هیترها دارای قابلیت کارکرد با فشار گاز شهری، خانگی و برق تک فاز می باشند.
هیتر کابینتی دارای فن آکسیال با الکتروموتور ۲۰۰ تا ۴۰۰ ولت است که مصرف برقی حدود ۱ تا ۲ آمپر دارد.
هیتر گازی ایستاده
هیتر گازی ایستاده نسبت به یونیت هیتر گازی دارای ظرفیت بالاتریست و امکان کانال کشی دارد و از فن سانتریفیوژ برای انتقال هوا بهره میبرد. هیتر گازی ایستاده دارای مشعل اتمسفریک است.
قابلیت های هیتر ایستاده
هیتر ایستاده که به آن کوره هوای گرم هم گفته میشود قابلیت گرمایش فضاهای بزرگتر تا ۶۰۰۰ متر مکعب را دارد که در ظرفیتهای ۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار کیلوکالری بر ساعت تولید می شود و با گاز شهری و در برخی مدلها با برق سه فاز عمل میکند.
از دیگر قابلیتهای هیتر ایستاده امکان کانال کشی در خروجی هوای گرم برای توزیع بهتر در فضاهای بزرگتر است.
تولید و عرضه می شود که مدل های موضعی بدون فن عمل میکنند که بخاری کارگاهی نامیده می شوند اما مدل های فن دار دارای فن سانتریفیوژ برای انتقال حرارت هستند.
در برخی مدل های هیتر ایستاده دارای مشعل اتمسفریک درون دستگاه هستند و نیاز به مشعل خارجی ندارند برخی مدلهای دیگر نیاز به مشعل دارند که باید روی دستگاه نصب شود و میتوان از نوع گاز، گازوئیلی و دوگانه سوز باشد.
مهمترین مزیت هیتر ایستاده تنوع در سوخت آنهاست که به انواع نفتی گازی گازوئیلی تولید میشود.
جت هیتر گازی
جت هیتر گازی برای تامین بار گرمایش فضاهای صنعتی ورزشگاه، مرغداریها و ... استفادهمیشود. و در دو نوع دودکشدار و بدون دودکش تولید میشود.راندمان هیتر موشکی یا جت هیتر بالاست،چرا که در واقع هیتر موشکی مانند مشعل عملکرده و گرما را مستقیماً وارد محیط میکند.
هیتر برقی یا بخاری برقی
هیتر برقی یا بخاری برقی که تنها با برق کار میکند؛ در انواع مختلف فن دار، بدون فن تشعشعی و ایستگاهی، جت هیتر و رادیاتور برقی تولید میشوند.
هیتر برقی فندار
از ظرفیت 500 تا 15000 وات تولید می شوند و دارای فن اکسیال برای عبور هوا از روی المنتهای برقی است. هیتر برقی بدون فن تابشی در انواع زمینی،دیواری، پایه دار یا چرخدار،گردان یا ساده تولید میشود.
هیتر برقی ایستگاهی
برای بهکارگیری در فضاهای باز استفاده میشود و با برق تکفاز عملمیکند.شعاع گرمایش محدودی دارند و به صورت ۳۶۰ درجه اطراف خود را به شکل موضعی گرم می کنند.
جت هیتر برقی
جت هیتر برقی یا هیتر موشکی برقی از انواع هیترهای برقی فندار است که کاربرد صنعتی دارد. جت هیترها بهدلیل ظرفیت بالا معمولا با برق سه فاز عملمیکنند.
رادیاتور برقی
رادیاتور برقی یا هیتر پرهای برقی دارای المنتهای برقی داخل رادیاتور است. سیال در گردش در رادیاتور برقی معمولا روغن است. ظرفیت حرارتی آن براساس مقدار پره بیان میشود.
بهدلیل کاربرد خانگی و اداری این محصول تماماً، از نوع تکفاز هستند. هیتر برقی پرهای به رادیاتور روغنی نیز معروف است.
فن هیتر دیواری
فن هیتر دیواری معمولا بصورت برقی تولید می شود. هیتر برقی دیواری با توان 2 تا 18 کیلو وات جهت تامین گرمایش فضای 20 تا 500 متر مکعب تولید می شود. در ظرفیت های بالاتر از 6 کیلو وات دستگاه های هیتر برقی تماما بصورت سه فاز تولید می شوند.
استفاده از فن هیتر دیواری به جهت استفاده از فن برای توزیع هوای گرم دارای کارایی بهتر نسبت به هیتر برقی بدون فن است.
فن هیتر دیواری در دو نوع کنترل دستی و با کنترل از راه دور تولید می شوند.
هیتر نفتی گازوئیلی
هیتر نفتی گازوئیلی در انواع هیتر نفتی فندار، هیتر نفتی بدون فن و جت هیتر تولید میشوند.
هیتر نفتی فندار
معمولاً کاربردهای صنعتی دارند و دارای ظرفیتهای بالاتر هستند. فن بهکاررفته در این نوع هیترها از نوع سانتریفیوژ است و بهصورت عمودی ایستاده یا افقی تولید میشوند.
هیتر نفتی بدون فن
که از سنتیترین انواع هیتر است و دارای فیتیله برای کم و زیاد کردن شعله است. مانند: علاالدینهای قدیمی
جت هیتر گازوئیلی
کاربرد صنعتی دارند و به دلیل استفاده از فن نیازمند برق تکفازیا سه فاز برای به حرکت درآوردن هواست. و دارای راندمان بالا بهدلیل ورود هوای احتراق به محیط و گرمایش مستقیم هستند.