نکته مهم در انتخاب آبگرمکن ها حجم ذخیره آنها است، در واقع زمان گرم کردن حجم ثابت از آب در آبگرمکن ایستاده یا آبگرمکن دیواری و همچنین توجه به انرژی تامین کننده در دسترس در انتخاب نوع آبگرمکن مهم می باشد.
در خرید بهترین آبگرمکن اولین نکته ای که ملاک است میزان مصرف آب است اینکه چه مقدار آب گرم در واحد زمان نیاز است برای مثال یک دوش حمام به میزان ۱۰ لیتر بر دقیقه آب گرم نیاز دارد.
آبگرمکن با دیگ آب گرم یا بویلر متفاوت است. آبگرم تولید شده در آبگرمکن به صورت مستقیم برای مصارف استفاده می شود اما آب گرم تولید شده در یک دیگ برای سیستم گرمایش یا به عنوان واسطه حرارتی برای تولید آب گرم مصرفی به کار می رود.
استفاده از آب دیگ به صورت مستقیم برای موارد مصرفی دوش و حمام و ظرفشویی اشتباه است.
مقایسه بهترین آبگرمکن دیواری و آبگرمکن ایستاده
نکته قابل توجه هنگام خرید آبگرمکن ها که یک مقدار تخصصی تر است حجم ذخیره است.
اصلاً تفاوت آبگرمکن با حجم ذخیره و بدون حجم ذخیره چیست؟
بیشتر عقیده خریداران بر این است که آبگرمکن ایستاده بهتر و قویتر است و پاسخگوی بهتری دارد در صورتیکه اینطور نیست.
اغلب یک آبگرمکن ایستاده دبی آب کمتری نسبت به آبگرمکن فوری بدون حجم ذخیره دارد در واقع توان انتقال حرارت به دآب در آبگرمکن لحظهای بیشتر از آبگرمکن مخزن دار است این مهم زمانی نمود میکند که دو دستگاه آبگرمکن مخزن دار و دیگری بدون مخزن به دو عدد شیر که کاملا باز هستند متصل شود. در ابتدا دمای خروجی از شیر در هر دو مورد ثابت است اما بعد از چند دقیقه دمای خروجی آب گرم که از آبگرمکن مخزن دار خارج میشود افت میکند چرا که آب گرم داخل مخزن مصرف شده و آب سرد جایگزین میشود.
در واقع زمان گرم کردن حجم ثابت از آب در آبگرمکن ایستاده بیشتر از آبگرمکن دیواری است این مقایسه صرفاً جهت انواع آبگرمکن گازی ایستاده و دیواری موجود در بازار است.
مقایسه آبگرمکن برقی و آبگرمکن گازی
انواع آبگرمکن برقی تا ظرفیت ۲۰۰ لیتر به صورت خانگی با تعاون ۳۰۰۰ وات تولید می شوند در حجم های بالاتر تا 10000 لیتر با توان 100 کیلو وات به صورت صنعتی تولید میشوند.
آبگرمکن های گازی تا ظرفیت ۲۰۰ لیتر به صورت مخزن دار و به صورت دیواری محفظهای تولید می شود در ابعاد بزرگتر تا 5000 لیتر به صورت صنعتی با مشعل صنعتی قابل تولید است.
با توجه به انرژی تامین کننده در دسترس می توان نوع آبگرمکن را مشخص کرد.
در کل در کشور ما استفاده از آبگرمکن گازی صرفه اقتصادی بالاتری دارد چرا که در یک مقیاس ثابت برای تامین آب گرم هزینه مصرف گاز کمتر از هزینه برق است.
آبگرمکن های برقی دارای راندمان بالا و بدون اتلاف انرژی هستند اما آبگرمکن گازی به دلیل نیاز به خروج گازهای احتراق دارای راندمان حداکثر ۸۵ درصد هستند.
آبگرمکن های صنعتی و کارواشی راندمان پایین تا حدود ۲۰ درصد دارند.