ساختار اجزا و نقشه مدار الکتریکی آبگرمکن برقی مخزن دار

ساختار اجزای آبگرمکن برقی مخزن دار

معرفی به دوستان اشتراک گذاری

بررسی ساختار و عملکرد کلی اجزای آبگرمکن برقی مخزن دار و نقشه مدار الکتریکی آبگرمکن برقی

ساختار اجزای آبگرمکن برقی مخزن دار

ساختار آبگرمکن برقی شبیه آبگرمکن گازی مخزنی و نفتی می باشد با این تفاوت که قسمت گرمکن آن را مثل سماور برقی المنت های حرارتی که توسط جریان الکتریکی گرم می شود تشکیل می دهد.

مزیت آبگرمکن برقی نسبت به انواع نفتی و گازسوز عدم تولید گاز های سمی نظیر انیدرید کربنیک می باشد و علت عدم استقبال از این وسیله در کشور ما مصرف زیاد انرژی الکتریکی آن است که از نظر اقتصادی نسبت به سوخت های

فسیلی مقرون به صرفه نیست با این وصف می توان با سرویس مداوم یعنی رسوب زدایی از روی المنت، مصرف انرژی آن را کاهش داد.

آبگرمکن های برقی در انواع دیواری،‌ دیواری با مخزن ذخیره تا ۱۰۰ لیتر و توان ۳۰۰۰ وات ‌و آبگرمکن ایستاده با مخزن ذخیره از ۱۰۰ تا ۳۰۰۰ لیتر و حداقل توان ۲۰۰۰ وات تا حداکثر ۹۰ کیلو وات تولید می شوند.

در موارد سفارش هایی با ظرفیت بالای ۲۵۰ لیتر در دسته آبگرمکن صنعتی قرار می گیرد.

ساختمان کلی و اجزای آبگرمکن برقی

  • مخزن ( دیگ اصلی ) 

  • بدنه

  • المنت ( هیتر )

  • ترموستات گازی 

  • لامپ خبر

  • ترمینال چینی

  • سیم های رابط و عایق نسوز

  • شیر اطمینان

مخزن آبگرمکن

مخزن های آبگرمکن ها با ظرفیت های مختلفی ساخته می شود و جنس آن عموما" از ورق های مقاوم فلزی همراه با لعاب کاری است.

المنت و قسمتی از ترموستات ( لوله بلو ) در دیگ تعبیه شده است زیرا آب، درون دیگ اصلی قرار می گیرد.

از دیگ اصلی معمولا" سه لوله خارج می شود . لوله آب سرد ، لوله آب گرم و لوله تخلیه آب مخزن برای مواقع ضروری که همیشه لوله آب گرم در بالا و ورودی آب سرد در پایین مخزن قرار دارد و برای اینکه آب گرم از ورودی آب سرد خارج نشود در سر راه ورودی، از یک شیر یک طرفه استفاده می شود .

بدنه آبگرمکن برقی

بدنه آبگرمکن ها برای استحکام از ورق فولاد تهیه می شود و برای زیبایی آن را به روش های گوناگون رنگ آمیزی می کنند. روی بدنه محل هایی برای لوله ورودی و خروجی و همچنین جعبه اتصالات و دما سنج پیش بینی شده است.

المنت یا هیتر

المان گرم کننده در این المنت ها از جنس کرم نیکل یا کرم آلومینیوم است که درون پودر چینی یا خاك سرامیک قرار گرفته و برای محافظت در برابر رطوبت آن را درون یک محفظه فولادی جای می دهند.

از آن جا که چینی و سرامیک از قدرت عایق بالایی برخوردارند المنت با بدنه به هیچ وجه ارتباطی نداشته و در صورت مشاهده هر گونه اتصال بدنه بین آن دو بلافاصله باید المنت تعویض شود.

در المنت های جدید یک لوله تو خالی وجود دارد که محل قرار گیری لوله بلوی ترموستات است و در آبگرمکن های قدیمی این محل بالای المنت تعبیه می شد اما در المنت های جدید نزدیک بودن جایگاه آن ( لوله بلو ) به المنت حساسیت کار ترموستات را افزایش خواهد داد.

ترموستات گازی

وظیفه ترموستات کنترل اتوماتیک حرارت است . در سماور برقی از ترموستات بی متالی استفاده می شود ولی در آبگرمکن ها از ترموستات های گازی.

در ادامه به بررسی اجزا و طرز کار ترموستات گازی می پردازیم.

اجزای ترموستات گازی

  • بدنه

  • فانوسک ، لوله بلو و لوله مویی

  • اهرم

  • پلاتین های اتصال

  • پیچ تنظیم

  • ولوم

عملکرد ترموستات گازی

نحوه عملکرد ترموستات گازی این گونه است که گاز اتر یا جیوه موجود درون فانوسک و لوله بلو با حرکت ولوم در جهت عقربه های ساعت، اهرم به پلاتین ها فشار وارد کرده و به یکدیگر متصل شده و المنت روشن و شروع به تولید حرارت نموده و لوله بلو نیز که با فاصله ناچیزی از آن قرار گرفته متوجه حرارت ایجاد شده می شود و با گرم شدن لوله بلو، گاز درون آن منبسط شده و به حرکت در می آید و وارد ترموستات شده و آن را منبسط می کند.

تنظیم ولوم در واقع تنظیم دمای آب است زیرا انبساط فانوسک مستلزم ایجاد حرارت المنت می باشد. با استفاده از پیچ تنظیم میتوان مدت زمان دلخواه استراحت ترموستات را در هنگام قطع خودکار، کاهش یا افزایش داد.

بهتر است در زمان های معین ترموستات کنترل شود زیرا در صورت بروز هرگونه سوراخ یا حفره ای در لوله بلو یا لوله مویی یا فانوسک، گاز اتر یا جیوه خارج شده و ترموستات عمل اتومات را انجام نمی دهد در این زمان بلافاصله باید ترموستات معیوب تعویض شود.

لامپ خبر

به منظور مشخص شدن عملکرد المنت ها از لامپ خبر با ولتاژ کاری 220 ولت استفاده می کنند که با المنت به صورت موازی بسته می شود.

ترمینال چینی

در مدار الکتریکی آبگرمکن برای تقسیم و ایجاد مسیر های فرعی، از ترمینال چینی که اتصالاتی مطمئن و عایق از بدنه را به وجود می آورد و در برابر حرارت بسیار مقاوم است استفاده می شود. 

سیم های رابط و عایق نسوز

در انتخاب دوشاخه به جریان مصرفی آبگرمکن و انتخاب سیم های رابط به حداقل 1/5 بودن می بایست توجه شود زیرا جریان مصرفی آبگرمکن زیاد است.

برای حفاظت سیم ها در برابر حرارت، آنها در جعبه ترمینال آبگرمکن درون عایقی نسوز قرار می گیرد تا از استحکام بیشتری برخوردار شوند.

استفاده از یک خط مستقل از ورودی برق منزل که با یک فیوز حداقل 15 آمپری حفاظت شود در آبگرمکن برقی، برای منازلی که خطوط جداگانه حفاظت می شوند و همچنین در کلیه منازل بهترین انتخاب است.

شیر اطمینان

شیر اطمینان یا شیر رها کننده بطور اتوماتیک وظیفه کنترل آبگرمکن در برابر فشار یا درجه حرارت یا هر دوی آنها را دارد تا از ترکیدن و انفجار آبگرمکن جلوگیری نماید.

شیر اطمینان یا شیر رها کننده از یک طرف به مخزن آبگرمکن و از طرف دیگر به لوله ای که سر آن آزاد است  یا همان لوله سر ریز متصل شده.

برای تست شیر اطمینان اهرم شیر را کمی بالا کشیده در صورتی که از لوله سر ریز مقداری آب خارج شود و بعد از آزاد کردن اهرم آب قطع شود،شیر کاملا درست نصب شده است.

نقشه مدار الکتریکی آبگرمکن برقی

اجزای آبگرمکن برقی

همانطور که در نقشه مدار الکتریکی آبگرمکن برقی مشخص است ترموستات در آبگرمکن از نوع گازی می باشد و این تنها تفاوت آن با  نقشه سماور برقی است. 

نظرات

 
   
 
Captcha